Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل هواشناسی استان مرکزی گفت: به واسطه بارش‌های بهاره میزان بارندگی استان نسبت به بلندمدت  ١٦ درصد کاهش داشته و درحال حاضر تنها غرق‌آباد، آشتیان و کمیجان از نظر بارندگی در وضعیت نرمال هستند. ۰۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۶ استانها مرکزی نظرات

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، مرتضی ذوالفقاری ظهر امروز در شورای اداری استان مرکزی با اشاره به وضعیت کار هواشناسی در استان مرکزی اظهار داشت: داده‌های اطلاعاتی با پژوهش حاصل می‌‌شود که این داده‌ها در برنامه‌ریزی‌ها نقش موثری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: وظیفه اصلی هواشناسی  تولید داده‌های صحیح، جمع‌آوری آمار، اجرای مدل پیش‌بینی و صدور پیش‌بینی‌ها و غیره است، سازمان هواشناسی سه آرمان بهبود حفاظت از جان و مال مردم و ایمنی حمل و نقل و هوا، ارتقای کیفیت زندگی و استفاده پایدار از منابع و بهبود کیفیت محیط زیست را برای خود تعریف کرده است و براساس آن حرکت می‌کند.

مدیرکل هواشناسی استان مرکزی تصریح کرد: در دنیا 10 چالش معرفی شده که در این میان چهار چالش اولویت‌دار انرژی، آب، غذا و محیط زیست است.

ذوالفقاری بیان کرد: با توجه به شرایط کنونی جهان، در بحث هواشناسی موضوع تغییر اقلیم مطرح است که در دوره بلندمدت 30 ساله حاصل می‌شود و در این رابطه عوامل منطقه‌ای و فرا‌منطقه‌ای نقش دارند.

وی ادامه داد: چالش‌های پیش رو در زمینه تغیر اقلیم و خشک‌سالی شامل افزایش دما و گازهای گلخانه‌ای، برهم خوردن توازن اکولوژیکی محیط، تغییر در نوع و شکل بارش‌ها، وقوع پدیده‌های مخرب زیست‌محیطی و وقوع پدیده‌هایی چون سیل و خشک‌سالی و غیره است.

مدیرکل هواشناسی استان مرکزی عنوان کرد: پیش‌بینی شده که تا سال 2100 افزایش دما بین چهار تا 11 درجه رخ دهد و اگر روند استفاده از گازهای گلخانه‌ای همچنان افزایش  داشته باشد، این افزایش حاصل می‌شود، این در حالی است که در اراک هم از سال 76 تاکنون روند افزایشی دما را شاهد بودیم.

ذوالفقاری خاطرنشان کرد: ایران در حالت طبیعی یک کشور خشک است که بارش‌های کم، کمبود رطوبت، تبخیر بالا، تعداد روزهای بارانی کم، تغییرات شدید بارندگی، افزایش وقوع خشک‌سالی، وزش باد و وقوع گرد و غبار نشان از این موضوع دارد.

وی اضافه کرد: متوسط بارندگی سالانه جهان 850 میلی‌متر، متوسط بارندگی آسیا 480 میلی‌متر، متوسط بارندگی در ایران 247 میلی‌متر و متوسط بارندگی در استان مرکزی هم 285 میلی‌متر است که تا قبل از بارش‌های بهاره در استان با کاهش 60 درصدی بارش‌ها مواجه بودیم و با وقوع بارش‌ها این میزان کاهش به 19 درصد رسید.

مدیرکل هواشناسی استان مرکزی تصریح کرد: دو سوم کشور با بارندگی کمتر از نرمال درگیر است و درحال حاضر تنها هشت استان کشور شرایط مطلوب را دارند.

ذوالفقاری عنوان کرد: 160 ایستگاه هواشناسی در استان مرکزی فعال است که 11 ایستگاه از این تعداد سینوپتیک است.

وی ادامه داد: به واسطه بارش‌های بهاره میزان بارندگی استان نسبت به بلندمدت  16 درصد کاهش داشته و درحال حاضر تنها غرق‌آباد، آشتیان و کمیجان از نظر بارندگی در وضعیت نرمال  و باقی مناطق استان در وضعیت غیرنرمال بوده و این درحالی است که حتی ساوه وضعیت نامناسبی دارد.

مدیرکل هواشناسی استان مرکزی اضافه کرد: طراحی آمایش سرزمین، استفاده خردمندانه از منابع طبیعی، ایجاد توازن بین نیازهای اقتصادی و توان اکولوژیکی، تغییر در الگوی مصرف آب و کاهش تلفات، تغییر در نگهداری و ذخیره آب با استفاده از روش‌های نوین، تغییر در الگوی کشت و ارتقای بهره وری، اجرای برنامه مدیریتی در حفظ آب، خاک و هوا، به کارگیری روش‌های نوین استفاده از محیط و ذخایر آبی و کنترل خشک‌سالی، کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی، رویکرد استفاده از انرژی پاک و مهاجرت از راهکارهای سازگاری و مقابله با تغییر اقلیم است.

انتهای پیام/ش

R41371/P1377/S6,73/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۵۳۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارندگی در خوزستان ادامه دارد

محمد سبزه زاری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان کرد: طبق نقشه‌های پیش‌یابی فعالیت سامانه بارشی در اغلب مناطق استان خوزستان سبب رگبار و رعد و برق و وزش باد متوسط تا شدید و همراه با تندبادهای لحظه‌ای خواهد شد.

مدیرکل هواشناسی خوزستان افزود: البته بیشترین میزان بارش‌ها در بخش‌های شرقی، شمالی، شمال شرقی، جنوبی و ارتفاعات استان پیش بینی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیشترین سرعت باد در بخش‌های جنوبی، جنوبِ غربی و غربی خوزستان خواهد بود، ادامه داد: بارش باران در بخش‌های شمالی، شمالِ شرقی، شرقی خوزستان تا فردا ادامه خواهد داشت.

مدیرکل هواشناسی خوزستان اظهار کرد: چهارشنبه هم بارش‌های پراکنده‌ای برای مناطق مرتفع شرقی و شمالی استان دور از انتظار نخواهد بود و احتمال ریزش تگرگ نیز در برخی مناطق پیش بینی می‌شود.

وی گفت: در شبانه روز گذشته آبادان با ۳۷.۲ و ایذه با ۱۴.۳ درجه سانتیگراد به ترتیب گرم‌ترین و خنک‌ترین نقاط در خوزستان گزارش شده‌اند؛ همچنین در این مدت بیشینه و کمینه دمای اهواز ۳۶.۷ و ۲۳.۴ درجه سانتیگراد ثبت شده است.

کد خبر 6098480

دیگر خبرها

  • بارش‌ها در خراسان جنوبی از بلندمدت پیشی گرفت
  • اوضاع وخیم ذخایر آبی در ۱۱ استان کشور؛ آب پنج سد تهران کاهش ۵ درصدی دارد
  • تشنگی سد‌های خراسان‌شمالی با وجود افزایش بارندگی‌ها/ بهبود کشاورزی با بارندگی️
  • اوضاع وخیم ذخایر آبی در ۱۱ استان کشور/ آب پنج سد تهران کاهش ۵ درصدی دارد
  • بارش‌های این استان کویری در ۲۵ سال گذشته بی سابقه بود
  • کاهش دما و بارش باران در راه مشهد
  • رشد ۱۲درصدی بارش در لرستان/ ۷۴۶میلی‌متر در «شول‌آباد» ثبت شد
  • بارندگی در خوزستان ادامه دارد
  • بارندگی‌های بی سابقه در استان یزد
  • بارندگی‌های استان در ۲۵ سال اخیر بی سابقه بوده است